26 Temmuz 2014 Cumartesi

Sadece Devics

Devics 

"Zor hayatların nisan yağmuru"

"Sara Lov' un büyülü sesi, Dustin O'Halloran' ın tuşlara naif ve melankolik dokunuşları."

Grup vokalde Sara Lov, gitar ve klavyede Dustin O'Halloran, konturbasta Edward Maxwell, basta Theodore Liscinski ve davulda Evan Schnabel dan ibarettir.

Devics kısaca, Los Angeles California'da kurulmuş tipik bir indie grubu değildir. Yükte ağır pahada hafif, müzikal doyumu yüksek bir gruptur. Perdeyi çeker ve ışıkları kapatırsanız şarabınızdan yudumlamanıza gerek kalmaz, çünkü artık farklı bir yerdesinizdir. Sara'nın tarifsiz sesi sizi yükseltirken, Dustin'in melodileri altınıza basamak olur. Renkleri size daha canlı göstermez ama sizi renklerin büyüsünde uçurabilir özellikle "Come Up".

Aslında çok şey yoktur Devics için söylenecek, hele ki Sara "when love starts up, you can't escape" dediğinde ya da Dustin' in sesinden şu cümleleri duyduğunuzda:


"if we can’t see now we might never see
we only kill ourselves more slowly
if you can’t find love than you will finally see 
how we kill ourselves slowly"

Kolay kolay hiç bir şarkısını atlamaya gitmez eliniz. Elinizi tutan şey Sara'nın sesine yansıyan ve "Connected By A String" in de sözlerine konu olan geçmişidir. Sara o yıllarla ilgili olarak “Everywhere (her father) went, he’d leave a path of destruction, but music was my sanity. It was the thing I could turn to to escape.” demiştir.


Sara lov 1970 yılında Havaii de doğdu. Anne ve babasının ayrılmasının ardından 4 yaşına kadar annesinin yanında Los Angeles'ta büyüdü. Bi anda patlak veren velayet kargaşasında babası tarafından İsrail'e kaçırıldı. 10 yıl boyunca bir nevi kanun kaçağıyla yaşayan Sara, amcası tarafından tekrar Amerika'ya gönderildi.



Uzunca bir durulma evresinden sonra 1996 yılında Dustin ile Dream Pop yolunda Devics'i kurdular. 1996 yılında çıkardıkları Buxom grubun gelecek albümleri hakkında yeterli yoruma sahip olmamızı sağlıyordu. 1998'de tam kadroyu oluşturmuşlardı. Artık devics hazırdı ve içerisinde "Buffy The Vampire Slayer"ın 5. sezon finalinde yer alan "Key"i de barındıran "If You Forget Me" albümünü piyasaya çıkardı. Bundan sonra çıkıcak albümlerinde hiç değiştirmedikleri duruşlarıyla ve bozulmayan melankolik havalarıyla gönüllerdeki yerlerini sürekli pekiştirmiştir. Ayrıca "Just Like Heaven - a tribute to The Cure" kapsamında "Catch" parçasını coverlamışlardır. Albümlerin ortak yanı sırf bunlar değil tabiki, albüm kapakları "Francesca Montanari" imzalı ve hepsi posterliktir.



Devics uzun bir dönem Beach House, The Czars, John Grant, Lone Wolf gibi grupları barındıran "Bella Union" bünyesinde bulunmuştur. 2006'da çıkardıkları mükemmel "Push the Heart" albümünden sonra grup daha çok solo kariyerlerine yönelmiş ve yollarına devam etmiştir. Bu albümde "Just One Breath" şarkısı "Grey's Anatomy"nin soundtrack'leri içerisinde yerini almıştır.

Sara Lov, yoluna Zac Rae gibi müthiş bir müzisyenle devam etti ve 2008 de "Three Songs" adlı albümünü çıkarttı. Daha sonra 2009'da "Nettwerk" bünyesinde ilk albümü olan "The Young Eyes" Ep'sini çıkarttı. "Arcade Fire"ın My body is a cage'ini ve Beck'in "Timebomb"unu yorumlamış, tadından kaybetmediğini göstermiştir. 3 Albüm daha çıkartarak bizleri üzmemiştir.


Dustin O'Halloran solo kariyerine sayısız konserle devam etti. Almanya'da yapılan Modern piyanistler buluşmasında solo performansı ile gururlandırmıştır. Bunun yanında 13 film soundtrack'i ve 4 solo albümü de sıkıştırmıştır. 20 Kasım 2012'de Türkiye'ye gelen ilk Devics üyesi olan Dustin de bizleri üzmemiştir.


Theodore Liscinski, uzun bir süre "Sea Wolf" un üyesi olarak devam etmiş daha sonra ayrılmıştır.


Edward Maxwell, 2013 yılına kadar içerisinde Devics ve Sara Lov' unda bulunduğu 27 albümde yer almıştır. Kah konturbasta kah composer olarak karşımıza çıkmıştır.

Evan Schnabel ise Devics'den sonra "Black Rebel Motorcycle" ve "Silversun Picups" gibi grupların yer aldığı "The Fold Compilation" albümünde composer olarak görev almıştır.

 
Devics her şarkısı tadından yenmeyecek ender gruplardandır. Siz Powerless dinlersiniz karşınıza Just One Breath çıkar, In Your Room dinlersiniz If We Can't See çıkar ya da ne biliyim Siren Song çıkar. Bütün diskografisi dinlenesidir.

Hallelujah.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder